Käytämme evästeitä tarjotaksemme mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Hyvät kitkarenkaat

Hyvät kitkarenkaat

  • Parametrien mukaan
  • Auton mukaan
Leveys
/
Korkeus
R
Halkaisija

Valmistaja
Kaikki valmistajat
Automerkki
Automalli
Valmistusvuosi
Tyyppi
Haku automallin mukaan.
Tarvittavat tiedot löydät autosi
ohjekirjasta tai rekisteriotteesta
Lue lisää renkaiden valitsemisesta
Tässä kerromme, mitä kitkarenkaat ovat, mitkä ovat niiden ominaisuudet, vahvuudet ja heikkoudet, sekä missä ja miten niitä voi ostaa edullisesti, ja kannattavatko kitkarenkaat netistä .

Ajo-oloja vastaavat renkaat ovat ehkä liikenneturvallisuuden tärkein edellytys. Renkaiden valinta on aina jokaisen autoilijan vastuuta. Renkaiden valikoima on hyvin laaja, ja sen keskellä aloitteleva autoilija pääsee helposti eksyksiin. Riippumatta siitä, onko kyseessä kesä-, talvi- tai ympärivuotiset renkaat, niiden tärkein ominaisuus, johon on kiinnitettävä huomiota, on hyvä kosketus tienpintaan. Riittävä kosketus saadaan aikaan kumiseoksen kemiallisen koostumuksen, kulutuspinnan kuvion sekä urasyvyyden avulla. Oikea kokoluokka valitaan käyttöolosuhteiden, vuodenajan ja haluttujen ominaisuuksien nojalla. Edulliset kitkarenkaat ovat aika harvinaisia, mutta mahdollisia.
 Kitkarenkaat kesällä eivät sovi käytettäväksi, vaan ne kuuluvat talvirenkaiden luokkaan. Kitkarenkaiden keskeinen tarkoitus on varmistaa turvallisen ajon huonoissa sääolosuhteissa talvikauden aikana sekä kaupungissa että moottoritiellä.

Kitkarenkaiden ominaisuudet lyhyesti

Kitkarenkaiden tärkein tunnusomainen erikoispiirre on se, että niiden kulutuspinnan kuvio rakentuu lukuisista kuviopaloista. Jokaisen kuviopalan pinnassa on runsaasti erikoisia leikkauksia eli lamelleja. Ajossa kuviopalojen lamellit aukeavat muodostaen kosketuspinnan. Kosketuspinnan suuruus riippuu kumiseoksen jäykkyydestä ja renkaan leveydestä.Lamellien tasaisen aukeamisen ansiosta rengas kuluu tasaisesti, koska paine jakautuu tasaisesti kaikkiin kuviopaloihin. Kosketuspintaa voidaan laajentaa muokkaamalla lamellien muotoa. Esimerkiksi, kaarevat lamellit toimivat peremmin, kuin suorat. Hämähäkin muotoinen lamelli varmistaa paremman pidon sekä suoralla, että käännöksissä.

 Hyvät kitkarenkaat maksavat yleensä aika paljon. Niiden valmistamisessa käytetään nykyaikaisia teknologioita. Eri malleissa ajo-ominaisuuksien parantamiseksi tarjotaan ylimääräisiä uria, erikoismallisia lamelleja ja teräviä särmiä, jotka kuvaavat kitkarenkaat. Hinta kitkarenkaisiin pysyy pääasiassa samalla tasolla vuoden ympäri.

Kitkarenkaissa käytetään pehmeämpää kumiseosta (sellaiset kitkarenkaat kutsutaan usein skandinaavisiksi kitkarenkaiksi) tai jäykempää (eurooppalaista) kumiseosta. Pehmeä kumiseos osoittaa hyviä tuloksia mustalla jäällä ja lumisella tiellä, silloin kun jäykät kitkarenkaat ovat välttämättömiä kaupungissa. Jos asut kaupungin ulkopuolella tai ajat usein maastoteillä, valitse pehmeämpi kumiseos. Sellaiset renkaat pärjäävät loistavasti jopa sohjossa. Muissa tapauksissa, jos haluat ajaa talvellakin kovalla vauhdilla, valitse eurooppalaiset kitkarenkaat.
Nastarenkaisiin verrattuna, hyvät kitkarenkaat näyttävät yhtä hyviä, ja jopa parempia tuloksia talviajossa. Esimerkiksi, kitkarenkaiden etu verrattuna nastarenkaisiin on se, että ne ovat suhteellisen meluttomia ja mahdollistavat käytön sekä lumella, että asfaltilla. Vahvuuksiin, jotka tarjoavat kitkarenkaat, hinta ei valitettavasti kuulu. 

Nastat vai kitkat: kummat sopivat autooni?

Nasta- ja kitkarenkaiden väliltä valitseminen vaatii vastauksen: millainen ilmasto asuinalueellasi on ja miten hyvin maanteitä hoidetaan talvella? Kitkarenkaat soveltuvat kaupunkikäyttöön. Jos ajat usein jäisillä kaupungin ulkopuolisilla maanteillä, nastarenkaat ovat välttämättömiä.Venäläisen Autoreview-lehden ja suomalaisen Tekniikan Maailma -lehden pitämät talvirenkaiden testit vertailivat nastarenkaiden ja kitkarenkaiden ominaisuuksia auttaakseen lukijoitaan tekemään valintaa.

Kävi ilmi, että jarruttaessa märällä ja kuivalla asfaltilla kitka- ja nastarenkaiden jarrutusmatka eroaa vain parilla metrillä, ja jotkut nastarengasmallit jarruttivat jopa nopeammin. Toisaalta, asfaltilla jarruttaminen vaurioittaa nastarenkaita, ja nastat irtoavat vähitellen renkaan pinnasta.

Talvioloja simuloivissa testeissä edulliset kitkarenkaat osoittivat myös hyviä tuloksia. Niiden tulokset ovat vain pikkusen kalliimpien kilpailijoiden jäljessä. Mutkaisilla teillä kitkarenkaat menestyvät yleensä paremmin hinnasta riippumatta.  Kitkarenkaat kesällä eivät kuitenkaan ole hyvä idea. Tämä on talvirengastyyppi, ja sitä on käytettävä alhaisissa lämpötiloissa. Ota kitkarenkaat pois autosta heti kylmän kauden loputtua, tämä pidentää niiden elinikää. Jos verrataan saman rengasvalmistajan kitka- ja nastarenkaiden hintoja, todennäköisesti kitkat ovat edullisempia. Toisaalta, jokaisella valmistajalla on Premium-luokan renkaita, jotka maksavat enemmän. Hinnat riippuvat tietenkin valmistajastakin: esimerkiksi, Nokian nastarenkaat ovat huomattavasti kalliimpia kuin kitkarenkaat, silloin kun Michelinilla kalleimmat mallit ovat kitkarenkaat.

Jos olosuhteet ovat sopivia, osta kitkarenkaat rohkeasti, koska monissa eri tilanteissa niillä on enemmän etuja kuin nastoilla. Esimerkiksi, kitkarenkaat ovat melkein meluttomia ja mahdollistavat ajo sekä lumella, että asfaltilla, eli ne ovat universaalit talvikäytössä. Kun kyseessä on Econom-luokan kitkarenkaat, hinta ei yleensä ole korkeampi, kuin nastarenkailla. Kiinnitä huomiota myös muihin kuin Euroopassa valmistettuihin renkaisiin: niidenkin joukossa on paljon hyvänlaatuisia malleja.  Osta kitkarenkaat tai nastarenkaat vaivattomasti verkkokaupastamme. Muista, että jokaiselle autolle on suositeltu tietty renkaan koko. Asiakaspalvelustamme saat aina pätevää apua renkaiden valinnassa. Saat sinulle sopivat nastarenkaat tai kitkarenkaat netistä nopeasti ja vaivatta. 

Lajittelu Ruutuna Listana
Ylös