Käytämme evästeitä tarjotaksemme mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Tarjous

Pakettiauton kitkarenkaat

  • Parametrien mukaan
  • Auton mukaan
Leveys
/
Korkeus
R
Halkaisija

Valmistaja
Kaikki valmistajat
Automerkki
Automalli
Valmistusvuosi
Tyyppi
Haku automallin mukaan.
Tarvittavat tiedot löydät autosi
ohjekirjasta tai rekisteriotteesta
Lue lisää renkaiden valitsemisesta
Milloin kuorma-auton kitkarenkaat ovat parempi ratkaisu kuin nastarenkaat? Tämä riippuu ilmaston olosuhteista siellä missä aiot käyttää autoasi.

Jos edessäsi on valinta, kuorma-auton kitkarenkaat vai perinteiset nastarenkaat, mieti ja arvioi, millaisissa sääoloissa tulet käyttämään niitä useimmiten. Vaikka renkaiden valmistajat ovat vuosikymmenien aikana edenneet jo hyvin pitkälle renkaiden ominaisuuksien parantamiseksi, tällä hetkellä ei ole keksitty ihanteellista rengasmallia, joka toimisi yhtä hyvin kaikilla tienpinnoilla ja kaikissa sääoloissa. Jokaiselle rengastyypille on keksitty omia kumiseoksia ja kulutuspinnan kuvioita. Tämän vuoksi renkaat, jotka käyttäytyvät mainiosti lumisella tai loskaisella tiellä, saattavat menettää ajovakautta jäisellä tienpinnalla. 

Tienpinta

Pakettiauton kitkarenkaat soveltuvat hyvin talviajoon lumisilla teillä. Jäisellä tienpinnalla jarrutusmatka pitenee ja auton luisumisen riski kasvaa. Kiinnitä tähän erityistä huomiota, koska pakettiautoa on haastavampi ajaa kuin henkilöautoa, erityisesti talvella.

Melun taso

Toisin kuin nastarenkaat, kuorma-auton kitkarenkaat ovat huomattavasti hiljaisempia, mikä on aika tärkeä tekijä, jos ajat pääsääntöisesti kaupunkiteillä, jotka saavat huoltoa ympärivuotisesti. Sellaiset renkaat sopivat myös hyvin syksyllä ja keväällä, kun lunta välillä sataa, mutta se sulaa nopeasti. Sellaisissa sääoloissa ei ole turvallista käyttää kesärenkaita, ja toisaalta nastarenkaat menettävät kaikki nastansa, jos niitä käytetään liian usein asfalttipinnoilla.

Voiko kitkarenkaita käyttää ympärivuotisesti?

Siitä huolimatta, että ympärivuotiset renkaat ja kitkarenkaat muistuttavat toisiaan joiltakin ominaisuuksiltaan, niiden välillä on eroa. Kitkarenkaat soveltuvat ihanteellisesti käyttöön vuodenaikojen välisenä aikana, mutta lämpimänä aikana niiden pito on huomattavasti huonompi kuin kesärenkailla. Siksi kannattaa arvioida asuinalueesi ilmastoa, kun valitset pakettiauton kitkarenkaat .

Mitä muuta kannattaa tietää, kun valitset renkaita?

Jokaiselle autolle on määritetty sille sopivien renkaiden mittojen mahdollinen vaihteluväli. Tarkista auton asiakirjoista, minkälaisia renkaita auton valmistaja suosittelee käytettäväksi. Renkaiden oikea valinta on turvallisen ja taloudellisesti järkevän ajon takuu.


Lajittelu Ruutuna Listana
Ylös