Käytämme evästeitä tarjotaksemme mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Maastoauton kitkarenkaat

Maastoauton kitkarenkaat

  • Parametrien mukaan
  • Auton mukaan
Leveys
/
Korkeus
R
Halkaisija

Valmistaja
Kaikki valmistajat
Automerkki
Automalli
Valmistusvuosi
Tyyppi
Haku automallin mukaan.
Tarvittavat tiedot löydät autosi
ohjekirjasta tai rekisteriotteesta
Lue lisää renkaiden valitsemisesta
Viimeisimmät rengastestit, joihin osallistuivat muun muassa maastoajoneuvon kitkarenkaat , ovat osoittaneet, että monissa olosuhteissa kitkarenkaiden ominaisuudet ovat toimivimpia kuin nastarenkaiden.

Kuten nastarenkaatkin, kitkarenkaat ovat erikoisesti suunniteltuja talvikäyttöön, kun keskimääräiset lämpötilat laskevat alle +7 astetta. Ne varmistavat auton ohjattavuuden märällä asfaltilla sekä pehmeällä lumella erikoisen kulutuspinnan kuvion ansiosta. Kitkarenkaan kulutuspinnassa on runsaasti lamelleja, jotka turvaavat pidon tienpintaan. Ei kuitenkaan suositella kitkarenkaiden käyttöä kuivalla asfaltilla, koska kumiseoksen pehmeyden vuoksi ne kuluvat nopeasti.

Millaisille maanteille maasturin kitkarenkaat sopivat?
Kitkarenkailla on ehdottomia vahvuuksiaan verrattuna nastarenkaisiin. Ne tuottavat vähemmän melua, tottelevat paremmin vastasataneella lumella eivätkä kovetu liikaa kovilla pakkasilla pehmeän kumiseoksen vuoksi. Niitä on hyvä käyttää varhaisena keväänä ja myöhäisenä syksynä, kun ajokeli muuttuu melkein päivittäin. Sellaiset renkaat soveltuvat parhaiten kaupunkikäyttöön, jolloin teitä hoidetaan hyvin ja lumi sulaa nopeasti. Kitkarenkaat ovat myös järkevä ratkaisu sellaisissa maissa, jossa talvi ei ole kovinkaan ankara ja suojasäät ovat yleinen ilmiö. 
Samalla kitkarenkaat ovat nastarenkaita heikompia kovettuneella lumella ja erityisesti jäisellä tiellä ajaessa. Lisäksi, ne ovat kalliimpia, kuin nastarenkaat.

Miten hoidetaan kitkarenkaita?
Samoin kuin nastarenkaat, maastoauton kitkarenkaat kannattaa niin sanotusti ajaa sisään. Tämä tarkoittaa rauhallisen ajon noin 200-500 kilometrin matkalla ilman äkillisiä jarrutuksia tai kiihdytyksiä. Tämä on tarpeen tehdä, jotta lamellit saavat oikean muodon ja varmistavat hyvän pidon tienpintaan. Enne varastointia kannattaa puhdistaa ja kuivattaa renkaita. Kitkarenkaita varastoidaan tilassa, jossa on pysyvä lämpötila. 

Tarvitaanko maasturille erikoiset renkaat?
Ja vastaus on kyllä. Juuri maastoautolle suunnitellut renkaat varmistavat auton huippusuoritukset. Tietenkin jos budjettisi on tiukka tai jos käytät autoasi pääasiallisesti kaupunkioloissa, järkevä ratkaisu sinulle on edulliset korealaiset renkaat. Valmistaudu kuitenkin siihen, että sellaisilla renkailla on huomattavia heikkouksia. Tutustu huolellisesti autoilijalehtien rengasarvosteluihin ja rengastesteihin. Omia heikkoja puolia löytyy jopa huippuvalmistajien rengasmalleissa. Esimerkiksi, Nokian Hakkapeliitta R2 SUV, joka on viime vuosien rengasvertailujen voittaja omassa luokassaan, käyttäytyy pikkusen epävarmasti tienmutkia nopeilla kiihdytyksellä ajaessa.
Verkkokaupastamme löydät parhaat ja juuri sinulle sopivat maasturin kitkarenkaat , jotka voit tilata kotiovellesi saakka. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja saat aina apua renkaiden valinnassa.

Lajittelu Ruutuna Listana
Ylös